NA EEN MOOIE ZOMER GAAT HET PRIJZEN “REGENEN”

Op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid,  viel de eerste prijs. Het idee om de Hilversumse Eerlijk Winkelen-route, die in oktober zijn eerste verjaardag vierde, te gaan opwaarderen kreeg van de jury van de Hilversum100 challenge een prijs van € 1500 .  Het kan haast niet anders dan dat met dit bedrag een nog betere (en grotere) route kan worden ontwikkeld dan nu al bestaat. In het Mediagebouw werden alle prijswinnaars even in het zonnetje gezet.

      

Deze prijs is de eerste in een reeks die in de komende weken nog volgt. Op zaterdag 3 november, de slotdag van de herfsteditie van de Fairtradeweek volgen de prijzen voor de winnaars van de oktoberactie “WIN EEN EERLIJKE PRIJS”.  Nu al nieuwsgierig wat er zoal gewonnen kan worden?  De deelnemende winkeliers zijn beslist vrijgevig geweest en belonen de klanten graag. Kijk maar eens in de volgende lijst.

 • Geschonken door het atelier van Philadelphia:  een kalender gemaakt door cliënten

 • Van het Kernteam Fairtrade Hilversum: een luxe fairtrade theekist

 • Geen koude voeten meer, want Sus & So schenkt een sokkenbox

 • Voor gezellige keukenmomenten is er een bakpakket van Dille & Kamille

 • Uit de collectie van de Wereldwinkel: een fairtrade kunstobject

 • Eco supermarkt Goody Food laat de keuze wat vrij en stelt een waardebon beschikbaar.

 • Simon Levelt zorgt voor genieten van een thee- of koffiepakket.

 • Bij de Biologische slagerij kan de winnaar een broodje met biologisch vlees naar keuze gaan afhalen.

 • En als de prijs extra gevierd moet worden kan dat met een fles biologische champagne van Il Divino

 • Om toekomstige prijzen makkelijk te kunnen dragen is de duurzame zwarte shopper, die door Expresso beschikbaar is gesteld handig.

 • Basic Beesies stopt een handgemaakte Nguni koe uit Zuid-Afrika in de prijzenpot.

 • En  ..   al vast voor de volgende mooie zomer biedt De Oogkas een cadeaubon voor een gerecyclede zonnebril.

Fairtrade actie

Dag van de Duurzaamheid – woensdag 10 oktoberIn maar liefst elf winkels, die eerlijke handel, biologische producten en het bevorderen van duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, is begin oktober (in de aanloop naar de herfsteditie van de Fairtrade Week 2018) de actie “WIN EEN EERLIJKE PRIJS” gestart.De winkels die meedoen maken alle deel uit van de Hilversumse Eerlijke Winkelroute en bieden een breed en divers aanbod. Ze zijn voor de klant makkelijk herkenbaar aan de poster met de inmiddels steeds bekender wordende ‘Fairtrade Hero’.Het idee is eenvoudig. Verzamel in deze winkels in de maand oktober stempels op de kaart, die je bij aankoop van een eerlijk, duurzaam , biologisch of gerecycled product ontvangt en lever voor woensdag 31 oktober de volle kaartjes in bij de Wereldwinkel in de Schoutenstraat. Uit die kaarten worden de prijswinnaars getrokken.Hieronder de deelnemers:👗 Expresso Store Hilversum (mode en kleding)☕ Simon Lévelt (koffie en thee)🥛 GoodyFood (levensmiddelen)👓 De Oogkas (opticien) aan de ‘s-Gravelandseweg.🎁 Stichting Philadelphia Zorg (kunst- en cadeauartikelen)Dille & Kamille Hilversum (van alles voor in de keuken)👖 Sus & So (mode, kleding en overig textiel)🍗 De Biologische Slagerij (alles over eerlijk vlees)🥂 Il DiVino Wijnen – Wijnwinkel (wijn)🎁 Wereldwinkel Hilversum (kunst- en cadeauartikelen)… en buiten ons centrum Basic Beesies (interieur en lifestyle) aan de Gijsbrecht van Amstelstraat

Publiée par Centrum Hilversum sur Mercredi 10 octobre 2018